Gyújts egy gyertyát a transz áldozatokért

Tudjátok, nem mindenki születik olyan szerencsésnek, mint én. Én legalábbis abszolút annak tartom magam. Azt hiszem megvan mindenem az életben, ami ahhoz a nagybetűs Boldogsághoz kell. Az lehetek, aki szeretnék lenni, van hozzá támogató környezetem, klassz barátaim, elfogadó családom, munkahelyem. Van pénzem és vannak eszközeim, amivel mindezeket meg tudom valósítani. Viszont ezzel sajnos nincs mindenki így.

Nem szeretnék hosszan mások nehézségeiről írni, és elszomorítani sem senkit. Ennek a blognak ez egyáltalán nem célja. Viszont egy nagyon nagyon fontos dologra szeretném felhívni a figyelmetek. Transzneműnek lenni sok országban egyáltalán nem fenékig tejfel. Hogy finoman fogalmazzak.

Minden év november 20-án egy szörnyű dologra emlékezünk világszerte. Ez a nap a Transznemű Emlékezés Napja (Transgender Day of Remembrance, TDOR). Sajnos nagyon sok ember van a világban, aki gyűlölet-bűncselekmény áldozata lett, vagyis azért kellett meghalnia, mert transznemű vagy dzsender-nonkomform személy.

Az elmúlt 12 hónapban 325 transz és dzsender-nonkonform áldozat meggyilkolásáról tudunk világszerte.

325 ember.

2008 és 2017 szeptembere között összesen 2609 transz és dzsender-nonkomform embert gyilkoltak meg a világon.

Borzalmas.

Minden év november 20-án emlékezünk és tisztelgünk azon transz és dzsender-nonkonform emberek élete előtt, akik az év során gyilkosság áldozatai lettek.

A Budapest Pridedal és a Transvanilla Transznemű Egyeseülettel közösen mi is tartunk egy csendes megemlékezést ezen a napon a Nyugati téren este 17:45-től. Az a megtiszteltetés ért, hogy két másik emberrel együtt én is elmondhatok egy rövid beszédet ezen a szomorú és fontos napon.

Gyere el te is, gyújts egy gyertyát, és ne felejtsd el, hogy senkit sem lehet amiatt bántani, akinek született. És, amit sokszor, sok helyen emlegettem már: mindenki úgy jó, ahogy van!

Az esemény Facebook oldalát ezen a linken találod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s