Férfi vagy női mosdó?

A hétvégén egy távoli ismerősöm harmincadik születésnapi meglepetés buliján voltam. Sokan voltunk, én viszonylag kevés embert ismertem, akit igen, azzal is legutóbb egy-két éve találkoztam utoljára. Érdekes élmény volt, hogy azok a fiúk, akik még Noémiként ismertek meg pár éve, puszit akartak adni nekem a köszönésnél, akikkel viszont még sosem találkoztam, kézfogással köszöntek és egyből férfiként tekintettek rám. Igyekeztem nem túlfeszülni a dolgot, és nem ráparázni erre, hogy ebből most lesz-e kellemetlen helyzetem és próbáltam egyszerűen csak jól érezni magam a bőrőmben, ami egy idő után ment is, néha több, néha kevesebb sikerrel.

A buli egy vendéglátóhelyen volt, amit kibéreltünk, úgyhogy csak a szülinapos társaságunk volt ott. Az est egy pontján elmentem a mosdóba. Ezen már előre szorongtam, hogy kivel fogok találkozni a vécében, vajon ott lesznek-e éppen olyan srácok, akik nőként tekintenek/emlékeznek még rám és kellemetlen lesz-e nekik vagy nekem összefutni a férfi vécében.

Amikor beléptem a mosdóba, két fülkés ajtó várt. Mind a kettőn furcsa és számomra értelmezhetetlen jellel volt feltüntetve, hogy melyik a férfi és melyik a női. Jólvan, gondoltam nem agyalom túl, bemegyek az egyikbe lesz, aminek lennie kell. Megragadtam a kilincset és benyitottam a jobboldali vécébe. Legnagyobb meglepetésemre az nem volt üres, az egyik fiú éppen ott pisilt, úgyhogy sűrű bocsánatkérések közepette sietve becsuktam az ajtót és távoztam.

Ő pont egy olyan srác volt, akit félig-meddig, távolról ismertem, de nem tudtam pontosan, hogy ő mit tud rólam, mit nem, kicsit részeg is volt már, kicsit túlságosan rá is paráztam, hogy most mi lesz ebből. Amikor kijött a fülkéből odajött hozzám és azt mondta:

– Azért örülök, hogy rámnyitottál, mert ezzel legalább megbizonyosodtam arról, hogy ez a férfi mosdó, mert amikor bejöttem nem tudtam eldönteni. De most már tudom, úgyhogy ezt köszönöm neked.

Még egy kicsit cseverésztünk arról, hogy milyen rosszak ezek a jelölőábrák, majd utunkra indultunk, mind a ketten boldogan, de ami ennél is fontosabb: végtelenül elégedetten.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s