Elfelejtett hormon

Amikor elkezdtem a hormonterápiát minden este úgy vártam a reggelt, mint egy kisgyerek a karácsonyt. Miért is?

A hormonterápiám úgy néz ki, hogy minden reggel felkelés után egy kis adag krémet kell magamra kennem. Igen, a hormonterápiám abból áll, hogy egy krémmel kenegetem magam. Ebben van a tesztoszteron. Kenhetem a hasamra, a vállamra, a combomra, ahova jól esik.

Emlékszem az első pár napban minden egyes kenés után rosszul lettem. Hányingerem lett, elkezdtem szédülni, egyszer az ájulás határán is voltam. De ki tudja lehet, hogy ez csak az izgalom miatt volt. Bár én inkább arra tippelek, hogy a hirtelen jött tesztoszteron bombát nem igazán tudta értelmezni a szervezetem.

Szóval minden reggel hihetetlenül boldog voltam, alig vártam, hogy felébredjek és bekenhessem magam ezzel az átlátszó, ám rettentő alkoholszagú krémmel. Kíváncsi voltam, hogy mikor jön majd el az a pont, amikor már nem a hormon körül fog forogni a reggelem. Ma eljött. Fél év után. Elfelejtettem. És talán fura, de örültem neki. Mert ez már nem egy “csoda”, hanem egy természetes dolog az életemben. Az életem része. És mellesleg az is lesz életem utolsó napjáig, ugyanis ezt addig kell szednem. A szervezetem sosem fog elegendő tesztoszteront termelni, úgyhogy amíg élek, remélek kenegetek.

Van amúgy ennek más formája is, van aki injekcióval juttat a szervezetébe tesztoszteront. Azt három havonta kell megejteni. Emiatt azért kicsit kényelmesebb, mint a krém, de én egyelőre ezzel is tökéletesen boldog vagyok, már olyan jól összebarátkoztunk.

Érdekesség: szokták tőlem kérdezni, hogy mi ennek az ára. 1 doboz Androgel, amiben 30 db ilyen kis krémecske van, tehát egy hónapra elég, kerül 12.000 forintba. És nem, természetesen nincs rá semmiféle TB támogatás. Na, de hát senki nem mondta, hogy férfinek lenni olcsó mulatság lesz.

Elfelejtett hormon” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s